Lezing Erik door Meester op 26 februari bij Hermann Wesselink College

Op maandag 26 februari geeft Erik Meester een lezing over: ‘Kennisrijk thematisch onderwijs en taalontwikkeling’ op het HWC (Herman Wesselink College) in Amstelveen. 

In deze sessie gaat Erik Meester dieper in op de belangrijkste ontwerpprincipes van thematisch onderwijs en hoe je de lessen in een thema inhoudelijk sterk, interactief en gevarieerd kunt maken.

Aanleiding
Er is de afgelopen jaren terecht steeds meer aandacht gekomen voor de toenemende kansenongelijkheid en laaggeletterdheid in Nederland. De beheersing van de basisvaardigheden moeten en kunnen beter. Uit verschillende beleidsbrieven blijkt echter dat veel mensen nog niet beseffen dat de algemene kennis uit vakken zoals geschiedenis, aardrijkskunde, techniek en biologie, daar voorwaardelijk voor is. Taal gáát altijd ergens over. De Cito-toets begrijpend lezen, PISA en PIRLS, het zijn kennistoetsen in vermomming.

Gelukkig groeit dit besef al wel in het onderwijsveld zelf. Steeds meer scholen zijn op zoek naar kennisrijke lesmethodes voor de zaakvakken, of ontwikkelen zelfs hun eigen thema's. Daarbij is ook de rol van de leraar belangrijk: die moet gewoon goed kunnen lesgeven. In deze sessie gaat Erik Meester dieper in op de belangrijkste ontwerpprincipes van thematisch onderwijs en hoe je de lessen in een thema inhoudelijk sterk, interactief en gevarieerd kunt maken.

 

Spreker: Erik Meester
Onderwerp: Kennisrijk thematisch onderwijs en taalontwikkeling
Datum: Maandag 26-2
Tijd: 16.00 -17.30 (Inloop vanaf 15.30)
Locatie: HERMANN WESSELINK COLLEGE, Startbaan 3, 1185 XP Amstelveen.

 

Voor wie? Iedereen is welkom!

 

Lees meer over Erik  Meester op: e-Meester | Onderwijsontwikkeling