Rechtbank hoort partijen in gezamenlijke beroepsprocedure tegen te weinig bekostiging in 2022

De zitting in het kader van de beroepsprocedure tegen de toekenning van te weinig bekostiging in de periode augustus - december 2022 vond op donderdag 15 februari 2024 plaats bij de rechtbank Midden-Nederland. De rechters komen uiterlijk 27 maart 2024 met een uitspraak.

Vorig jaar hebben 222 schoolorganisaties een gezamenlijk pro forma beroep ingediend bij de rechtbank Midden-Nederland. Zij vinden dat OCW in de laatste 5 maanden van 2022 circa €250 mln. te weinig bekostiging heeft toegekend en uitbetaald. Lees verder op de website van de PO-Raad.

De zitting duurde zo’n twee uur, waarin beide partijen eerst de gelegenheid kregen om een mondelinge toelichting op de eerdere processtukken te geven. Daarna heeft de rechtbank vragen gesteld aan beide partijen. De drie rechters gaven de indruk dat zij de inhoud van het geschil goed begrijpen. 

De rechtbank heeft maximaal zes weken om tot een uitspraak te komen. De rechtbank zendt de uitspraak zodra deze gereed is naar de partijen. Kort daarna wordt deze ook op rechtspraak.nl gepubliceerd. Als de termijn van zes weken niet haalbaar is voor de rechtbank dan kan deze eventueel verlengd worden met nog eens zes weken.