Nieuws

Code Goed Bestuur moet scherper

De PO-Raad wil de Code Goed Bestuur PO aanscherpen om te voorkomen dat schoolbestuurders en toezichthouders nog werkzaam kunnen zijn bij een onderwijsadviesbureau in hetzelfde voedingsgebied.
Lees meer

Minister wil lat niet hoger leggen voor bestaande schoolgebouwen

Demissionair minister Paul wil geen nieuwe eisen stellen die een (hoger) basisniveau van onderwijshuisvesting garanderen voor alle schoolgebouwen ongeacht bouwjaar.
Lees meer

Onderwijsveld zet stappen om lerarentekort tegen te gaan

Onderwijspartijen door heel Nederland zijn voortvarend aan de slag met het tegengaan van het lerarentekort. Juist omdat de tekorten de komende jaren hoog blijven, is het belangrijk om focus te houden op de ingezette weg.
Lees meer

Minder vaak vwo-advies na doorstroomtoets, kansarme kinderen scoren hoger

Kinderen in groep acht hebben na de doorstroomtoets minder vaak een advies gekregen om naar het vwo te gaan dan in vorige jaren.
Lees meer

Analyse doorstroomtoets: keuze toetsaanbieder van invloed op advies

Uit de resultaten van de doorstroomtoets blijkt dat welke toetsaanbieder de school kiest, van invloed is op het advies aan de leerlingen.
Lees meer

Vierjarige kinderen geplaatst volgens toelatingsbeleid basisonderwijs

Sinds september 2023 zijn de besturen van de basisscholen in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel overgestapt op een gezamenlijk toelatingsbeleid voor toekomstige vierjarigen.
Lees meer

De Kids Top 20 te gast bij de Karel Eykman School

De Kids Top 20 was te gast bij de Karel Eykman School voor opnames van het gelijknamige programma.
Lees meer

Beleidsreactie Staat van het Onderwijs 2024

Minister Dijkgraaf (OCW) en minister Paul (Primair en Voortgezet Onderwijs) informeren de Eerste Kamer over het rapport 'Staat van het Onderwijs 2024' en geven een beleidsreactie op het rapport.
Lees meer

Maak kennis de Brede School Omnibus

De Omnibus heeft een mooi verhaal te vertellen. Kom luisteren, kijken én het zelf ervaren tijdens onze kennismakingsbijeenkomst.
Lees meer

Kabinet kent 351,6 miljoen euro toe aan technologieonderwijs

Het programma Techkwadraat kan van start. Dit programma heeft als doel technologieonderwijs voor ieder kind toegankelijk te maken, ongeacht achtergrond of sociaaleconomische status.
Lees meer
Pagina 1 van 3Eerste   Vorige   [1]  2  3  Volgende   Laatste